Svenska
Mest sålda

-
Title:
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av ...
<em>Sju sorters kakor</em> behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av tips för lyckade bak, en praktisk omvandlingstabell, baklexikon och ett register där du lätt hittar glutenfria recept, julkakor, snabba kakor samt bakverk utan nötter och mandel.<br/><br/><em>Sju sorters kakor</em> behåller det bästa och uppdaterar med det nya samtidigt som vi känner igen våra klassiska kakor, vackra tårtor och långpannefavoriterna. Boken är ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare.

-
Title:
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur. Uttrycket FODMAP st...
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans Bok
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.<br/><br/>Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.<br/><br/>Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid King s College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.

-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/> I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/> Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/> Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/> Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/> Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.

-
Title:
Myllymäkis Menyer - Vår, Sommar, Höst, Vinter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onödigt krångliga, men kompromissar trots det inte med smaken. Välj bland förslagen på två- eller trerättermenyer; kanske ...
Myllymäkis Menyer - Vår, Sommar, Höst, Vinter Bok
Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket. Rätterna är inte onödigt krångliga, men kompromissar trots det inte med smaken. Välj bland förslagen på två- eller trerättermenyer; kanske blir det pilgrimsmusslor med pumpapuré, stekt ankbröst med krämiga cashewnötter och bakad ananas med lakrits nästa gång du bjuder dina vänner på middag. Eller plocka ihop en egen meny bland de över 100 recepten.

-
Title:
Såser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga...
Såser Bok
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga råvaror i en maträtt. <br/><br/>I denna nyutgåva av succén<em> Såser</em>, som det senaste decenniet blivit ett självklart standardverk, hittar du förutom den första utgåvans alla klassiker – från vit - och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser – och även ett 30-tal helt nya såsrecept.

-
Title:
Kött, Vilt, Fågel
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker." Gourmet Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindst...
Kött, Vilt, Fågel Bok
<em> <strong>"Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."</strong> </em><br/>Gourmet <br/> <br/><br/> <em>Kött, vilt &amp; fågel </em>innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.<br/> <br/><br/>Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.<br/> <br/><br/>Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.<br/> <br/><br/> <strong>Tommy Myllymäki </strong>är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser</em>, <em>Grönsaker </em>och <em>Fisk &amp; skaldjur</em>.<br/><br/> <br/><br/>"Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström."<br/><em>Allt om Vin </em><br/> <br/><br/>"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade <em>Såser, Grönsaker</em> och <em>Fisk &amp; skaldjur</em>."<br/><em>King Magazine </em><br/> <br/><br/>"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."<em><br/>Residence </em><br/> <br/><br/>"Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto."<br/><em>MatMagasinet</em><br/> <br/><br/> <em><br/> </em> <br/><br/>Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt. <em>Gourmet</em>

-
Title:
Soppa, Potage & Buljong
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har hanintresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta gradanvändbar. Recepten är tydliga och lätta att följa. Per Björgell,BTJ-häftet nr...
Soppa, Potage & Buljong Bok
<blockquote> <br/><br/>Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har hanintresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta gradanvändbar. Recepten är tydliga och lätta att följa. <br/><br/><em>Per Björgell,BTJ-häftet nr 23, 2018</em> </blockquote> <br/><br/>En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse. Båda typerna av soppor fyller sitt syfte. Soppor är oftast inte särskilt komplicerade, men de är heller inte de mest förlåtande av rätter. Därför måste man ha ganska klart för sig hur soppans olika komponenter behöver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens påverkar upplevelsen av att äta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillräckligt fylligt och intressant för att inte bli tråkigt. I bokens 80-tal recept ingår klara soppor, gräddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du lär dig snabbt hur du med några få grundtekniker i bagaget kan variera smaksättningarna i det oändliga. Med en huvudråvara som till exempel blomkål går det att göra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i högsta grad bli något sofistikerat om du ger dig tid att göra ett bra förarbete. Vissa soppor kräver rätt handlag, som till exempel grönsakssoppor, andra som oxsvanssoppa, kräver tid och tålamod. I boken hittar du både svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor från de sydeuropeiska köken, ramen och buljonger. <br/><br/><strong>Tommy Myllymäki</strong>är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 öppnar han en ny restaurang på Djurgården och är kreativ ledare för bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Sallad, Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker – tillbehör & garnityr och Såser. <br/><br/> <blockquote> <br/><br/>De bästa kockarna brukar ibland göra kokböcker som är både pretentiösa och komplicerade. Det lysande undantaget är de av Tommy Myllymäki. Denna om soppor är både inspirerande och användbar. Här finns recept på allt från vardaglig korvsoppa till elegant vichyssoise med löjrom. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa. Och visst borde vi alla äta mer soppa. <br/><br/><em>SvD</em> <br/><br/>Med stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok kan du bli ett riktigt sopp-proffs, både till vardag och fest. /…/Med kokboken i handen kan du också bli en soppkonnässör. <br/><br/><em>TARA</em> <br/><br/>Lär dig laga höstens hippaste soppor! <br/><br/><em>KingMagazine</em> <br/><br/>Superrecept på soppor - såväl klassiska som moderna. Passar både nybörjare och mer vana. <br/><br/><em>Allt om mat</em> <br/><br/>Stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok fokuserar på en rätt som kan vara både vardaglig och snabblagad, men även oerhört exklusiv och komplex. <br/><br/><em>Västerbottenskuriren</em> </blockquote>
Utvalt - Svenska
Global Matkultur I Sverige - Nysvenskarnas Recept Och Berättelser Från Hela Världen, Och Möten Med Lokala Producenter
Möt nysvenskar från hela världen när de bjuder på sina mattraditioner. Deras berättelser gör recepten extra spännande att laga.Från Övertorneå i norr till Malmö i söder har Marloes Öhrnell, inom rame...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt